Miet De Schepper

Life coaching of begeleiding bij levensvragen

Soms herken je doorheen je leven een aantal zaken die steeds terugkomen: oplossingsstrategieën, reacties op gebeurtenissen, bepaalde keuzes die je maakt, ... De meeste van deze dingen maken je blij, zoniet zou je het anders aanpakken en niet herhalen wat je al eens gedaan hebt (en je niet opleverde wat je hoopte/gewenst had). Maar soms zou je het eens anders willen aanpakken en weet je niet goed hoe je dat kan doen of hoe je daaraan kan beginnen. Dan kan een eenmalige coaching of een kort life-coachingstraject je helpen om die stap vooruit te zetten. Deze coaching kan vertrekken vanuit een 'probleem', maar even goed vanuit iets dat al goed loopt maar waarbij je je afvraagt of er manieren zijn om het nog beter te doen. Ook dan kan eens brainstormen samen met een coach een meerwaarde zijn.

Soms echter, merk ik dat mensen echt worstelen met bepaalde levensvragen. Die kunnen gaan over het maken van keuzes in hun leven, enkel betreffende zichzelf. Maar soms gaat het ook over vragen die een partner en/of kinderen beïnvloeden. Of zijn er vragen of problemen die iemand van vroeger meebrengt in het huidige gezin en komen die na een tijdje maar naar boven. Of ze worden pas na enkele jaren zichtbaar of een uitdaging. Als dat het geval is, kan dieper gaande therapie zinvol zijn. Dan gaan we effectief gaan kijken naar de complexiteit van de situatie en de manier waarop de betrokkenen dit ervaren, aanvoelen en ermee omgaan. Een therapeutisch traject duurt meestal langer en is intenser qua inspanningen en effect.

Werkwijze life coaching of begeleiding bij levensvragen

We gaan in de eerste plaats samen bekijken wat je juist wil bereiken met deze begeleiding. Iedereen kijkt anders naar zijn/haar levenservaringen. Wat je graag zou willen veranderen, is dan ook voor iedere persoon anders. Eens we duidelijkheid hebben over waar je naartoe wil, kunnen we bijvoorbeeld de situaties waarin het goed liep in het verleden eens grondiger bekijken en bepalen wat je wil meenemen naar situaties in de toekomst. Dit vullen we aan met een aantal tips op jouw maat die je extra kan meenemen, zodat je je denken, voelen en op basis daarvan ook je gedrag kan aanpakken. Als de complexiteit groter is, gaan we meer op maat bekijken hoe je gezin van herkomst eruit ziet en wat je daaruit meegekregen hebt, hoe je stress- en spanningshantering eruit ziet, ... Dit uiteraard allemaal in samenspraak met jou, wat jij wil en wat jij ziet zitten.

Het werken aan beslissingen nemen of dingen anders aanpakken gaat niet zomaar. Iets wat je al jaren denkt en voelt en wat routine geworden is, verander je niet in 1-2-3. Ga ervan uit dat je een tijdje zal moeten oefenen en aan de slag gaan met de tips. Als je dit kan doen, zullen ze zeker resultaat opleveren. We gaan samen op weg!

Kostprijs life coaching of begeleiding bij levensvragen

Voor particulieren is de kostprijs voor een sessie van 1u 50 euro incl. BTW, voor ondernemers 80 euro incl. BTW. Ik spreek met jou af waar je wil gecoacht worden: bij jou thuis, wandelsessies, … Als ik me verplaats naar jouw buurt, dan zijn de eerste 10 km inbegrepen in de prijs, daarna kost dit 0,35 euro/km. Wanneer deze begeleiding onder ELP/GPZ valt, dan betaal je een lager tarief (zie ELP/GPZ).