Miet De Schepper

Faalangst Coaching

Sommige mensen blokkeren helemaal als ze een prestatie moeten (of zelfs willen) leveren. Je kan ook een mildere vorm van faalangst hebben, waarbij je een aantal lichamelijke kenmerken van faalangst voelt, maar daardoor niet volledig verlamd wordt. Ook deze laatste vorm van faalangst kan hinderend werken en vervelend zijn.

Anderzijds zijn er mensen die hun hele leven lang door anderen als lui gezien worden, of waarvan de buitenwereld denkt dat ze het 'graag van de makkelijke kant nemen'. Toch kan dit ook een uiting van faalangst zijn: schrik hebben om iets niet voldoende goed te doen en het dan ook niet zien zitten om eraan te beginnen en daardoor uitstelgedrag vertonen... Of net heel laat heel snel iets voorbereiden, maar al vanuit de wetenschap dat falen eraan zit te komen... Soms is dat makkelijker te aanvaarden dan dat je je heel erg hebt ingezet en dan moet zeggen dat het niet gelukt is. Dan maar liever uitstellen, toch?

Herken je jezelf in dit verhaal en voel je dat 'een resultaat bereiken' je zwaar onder druk zet en ervoor zorgt dat je (soms) onderpresteert? Dan kan faalangst coaching je vooruit helpen!

Werkwijze faalangst coaching

We gaan in de eerste plaats samen bekijken wat je juist wil bereiken met deze coaching. Iedereen ervaart faalangst op een andere manier en wat je graag zou willen veranderen, is dan ook voor iedere persoon anders. Eens we duidelijkheid hebben over waar je naartoe wil, kunnen we de situaties waarin het goed liep in het verleden eens grondiger bekijken en bepalen wat je wil meenemen naar situaties in de toekomst. Dit vullen we aan met een aantal tips op jouw maat die je extra kan meenemen, zodat je je denken, voelen en op basis daarvan ook je gedrag kan aanpakken.

Het werken aan faalangst en alle hiermee gepaard gaande gedachten en gevoelens, vraagt enige tijd. Iets wat je al jaren denkt en voelt en wat routine geworden is, verander je niet in 1-2-3. Ga ervan uit dat je een tijdje zal moeten oefenen en aan de slag gaan met de tips. Als je dit kan doen, zullen ze zeker resultaat opleveren. We gaan samen op weg!

Kostprijs faalangst coaching

Voor particulieren is de kostprijs voor een sessie van 1u 60 euro incl. BTW, voor ondernemers 100 euro incl. BTW. Ik spreek met jou af waar je wil gecoacht worden: bij jou thuis, wandelcoaching in Hamme, … Als ik me verplaats naar jouw buurt, dan zijn de eerste 10 km inbegrepen in de prijs, daarna kost dit 0,35 euro/km.